Se ha editado un DVD sobre la trufa, en el que ha participado el mismo Ferran Adrià.
Está editado en catalán y veréis que toca aspectos desde la cocina, la biología, las últimas investigaciones sobre el cultivo de la trufa y datos interesantes como cuantas hectáreas se destinan hoy en día a su cultivo, etc..

Lo podéis ver en este link: video trufa

_______________________________________________

El Centre de Formació i Estudis Agrorurals del DAR, amb la col·laboració del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), ha editat un DVD que tracta sobre la importància del conreu d’aquest fong a les diferents zones de Catalunya, amb el títol de «La Tòfona, diamant negre de la cuina».

La tòfona negra és un fong, que pertany al gènere tuberós, molt apreciat a tots el mercats del món des dels temps antics i qualificat de «diví«.

Els cuiners més prestigiosos n’aprecien les seves qualitats i sabor, i l’utilitzen en plats tradicionals i innovadors. El mateix Ferran Adrià ha col·laborat en la realització d’aquest DVD comentant les excel·lències d’aquest producte.

Actualment a Catalunya es cultiven unes 100 hectàrees de tòfona negra com a alternativa a cultius tradicionals d’alta muntanya i on abans es produïa de forma assilvestrada.

França, Itàlia i Espanya són els principals productors de tòfona, un producte molt cotitzat econòmicament.

El DVD sobre la tòfona també parla de la investigació que realitzen els tècnics del Centre Tecnològic Forestal sobre les noves plantacions, utilitzant planters de vivers amb plantes inoculades amb micel·les del fong sobre arbres hostes, com l’alzina i el roure.